ceturtdiena, 2011. gada 22. decembris

Mūsu Ziemassvētku noskaņas radīšana

Lai gan, paskatoties pa logu, it nemaz nerodas sajūta, ka Ziemassvētki tuvojas, mūsu mājās ir jau iemitinājusies eglīte un tā ir izgreznota ar pašu darinātām eglīšu mantiņām no sāls mīklas un mirguļo. Pie griestiem ir virtenes ar papīra sniegpārsliņām (ja jau aiz loga nav :)) un tiek dziedātas/dungotas Ziemassvētku dziesmas... un ik pa laikam visa māja piepildās dažādām smaržām un kāda brīnumsvecīte brūnumus dara (cepu dažādus cepumus, šogad vairāk nekā citiem gadiem izmēģinu jaunas kārumu receptes).
Es tikai ik pa brīdim attopos, ka pavisam maz dienu līdz svētkiem palikušas un mēģinu uztapināt jaukas/arī garšīgas lietiņas. Mazajiem bērniem tamborēju un adīju, pieaugušajiem cepu un noturēju... Tagad tik cenšos visu neapēst, jo nu pēdējie cepumiņi TIK garsīgi sanākuši (recepte no žurnāla "Ievas Virtuve" un vēlāk būs) (bildēts ar telefonu, tāpēc kvalitāte nekāda :( ).


Vēl ir jāatrod laiks un īstais noskaņojums, lai visu citu sabildētu.
Šodien arī esmu darbos - ledusskapī cepumu mīkla atpūšas, baltmaizīte maizes krāsniņā gatavojas un mantas jākrāmē, jo rīt braucam uz laukiem pie vīra vecākiem svinēt Ziemassvētkus.

Pelīte Ziemassvētku dzejolīti iemācījusies un tagad gaida "Ziemassvētku svecīti ar dāvanu maisu"  (vecīti :) ) :). Vakar stipri sabijās un sāka raudāt par to, ka stāstīju, ka Ziemassvētku vecītis un viņa palīgi rūķīši redz visu, ko dara un, ja neklausīs, tad dāvanas nenesīs :). Ak :)

Tāpēc:

Lai Jums visiem, visiem rodas pareizā Ziemassvētku noskaņa
un 
svētki izdodas!!
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru